Druer? Nei takk, jeg inntar ikke vinen min i pilleform!

 

Folk har kommet med morsomme, alvorlige, dumme og kloke utsagn om vin til alle tider. Vinen er blitt hyllet og rakket ned på, vært elsket og forbannet, blitt omfavnet og forbudt. Sterkt engasjement har gitt heftige utslag i skrift og tale, og mange har formulert seg svært sprudlende!

Sitatene i denne boken er presentert kronologisk fra oldtiden til i dag, og i det rike persongalleriet som blir sitert, finner man både kjente mennesker og personer fra folkedypet. Illustrasjonene er som sitatene hentet fra eldre og nyere kilder.

Fyndordene er ispedd fakta og kuriosa for å vise vinens mangfold. Flere viktige personligheter blir presentert, og leserne får vite mye rart om små og store begivenheter fra vinens spennende verden. Seks korte essays gir en innføring i spesielt artige emner.

Særlig i nyere tid har det skjedd mye innen vinforskning og vinframstilling, og folk som viser vei mot en ny framtid for vinen, slipper til med hva de har å si om hvordan vinens verden utvikler seg. 

 

Eirik Myhr har journalist- og filologbakgrunn og mange års forlagserfaring fra Aschehoug og Gyldendal, med ansvar for et utall utgivelser, ikke minst flere hundre om bordets gleder.

Siden 1997 har Eirik arbeidet som frilansskribent, oversetter og forlagsredaktør. Han har skrevet bøker om blant annet nordisk matkultur, spansk og portugisisk gastronomi og vin.